TARAX DasPell Box és DasPell Lux
TARAX DasPell Box és DasPell Lux

TARAX DasPell Box és DasPell Lux

  • 12
  • 15
  • 20 kW

Modern megjelenésű, pellet tüzelésű kazánok.

A DasPell Box és Daspell Lux pellet kazánok modern megjelenésűek. A szerkezet Heiztechnik hőcserélő formájában készül. A kazán salakkaparóval ellátott égővel van felszerelve. Az égő a kazán oldalára van felszerelve. Az égési folyamatot időjárási automatika vezérli HT-Logic III autoregulációval, amely biztosítja a könnyű működést.

A kazán kialakítása a HT nagy hőcserélő hatásfokkal rendelkező hőcserélőn alapul. A kazántest külön fűtőoszlopot tartalmaz füstcsövek készletével és optimalizált égéstérrel. Az alkalmazott megoldások hatása a kazán nagyon magas termikus hatásfoka és nagyon alacsony szennyezőanyag-kibocsátás a füstgázokban. A kazán esztétikus megjelenést biztosító fedelekkel van ellátva.

A kazán modern PellHard PLUS pelletégővel van felszerelve belső csavaros tüzelőanyag adagolóval és automata salakkaparóval, vezérlőről ciklikusan aktiválva, V-típusú padlóval, Omega légfüggönnyel. Az égő automatikus gyújtóval és fotoelemmel rendelkezik a láng szabályozására.

A kazánautomatika az égő működtetése mellett lehetővé teszi a fejlett fűtési rendszer időjárási üzemmódban történő működtetését egy keverőszelep segítségével. További HT tronic MZ II modulok hozzáadásával a fűtési rendszer további elemeit vezérelhetjük. A szobatermosztáttal ellátott érintőképernyős távirányító lehetővé teszi a fűtési rendszer működtetését, biztosítva a fűtött helyiségek kényelmes hőmérsékletét.

Az automatika szabályozza az égő működését, modulálva a teljesítményt a kazán hőmérsékletétől és a hőfogyasztási igénytől függően. A kazánonként egyedileg programozható HT-Logic III üzemmódban történő működés automatikusan kiválasztja az üzemi paramétereket és modulálja az égő teljesítményét a kazán hőmérsékletétől függően. Az automatika nagyméretű színes érintőképernyővel és opcionális internet modullal van felszerelve.

A kazán felszerelhető kiegészítő tüzelőanyag-adagolóval, amely silóból vagy bunkerből táplálja az üzemanyagot.

DasPell Box / DasPell Lux 12 15 20
Teljesítménytartomány kW 4 - 12 5 - 15 6 - 20
Max. előremenő víz hőmérséklet °C 85 85 85
Vízkapacitás l 73 88 88
Kémény csatlakozási mérete mm 150 150 150
Kazán tömege kg 356 356 376 / 386
Test szélessége cm 47 47 47
Test mélysége cm 72 / 77 72 / 77 77 / 82
Test magassága cm 140 / 148 140 / 148 140 / 148
  • Egyszerű kezelhetőség

  • Fuzzy Logic kazánvezérlés

  • Hosszú élettartam

  • Kis energiafogyasztás

  • Kis karbantartási igény