Újdonságok

A Hoffmann Group technológiai központjában az ügyfelek kipróbálhatják a helyszíni csiszolószerszámokat. Az ügyfelek és alkalmazottak egészségének megőrzése érdekében a Hoffmann az ESTA elszívátechnikájára támaszkodik.

 

A csiszolófülkék tervezésekor Michael Möller, a Hoffmann Csoport házon belüli technológiai központjának vizsgáló és hitelesítő technikusa számára magától értetődő kérdés volt, hogy ne feledkezzenek meg a munkavállalók egészségének védelméről. A DUSTOMAT 4-24 H 2019. júniusa óta van a kézi csiszoló kabinban.
 

2019-ben néhány vállalkozás alapításának 100. évfordulóját ünnepelte, többek között a München nyugati részén található Hoffmann Group is. A cégcsoport manapság vezető szerepet tölt be a professzionális minőségű szerszámok, valamint az üzemi kezelőberendezések kereskedelmében, gyártásában és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtásában is. Széles termékpalettájuk a megmunkáló szerszámoktól, mérőberendezéseken, szerszámkezelő és PPE szoftvereken át a csiszolóeszközökig terjed. Ügyfeleik a fémmegmunkálás minden területén megtalálhatóak.

 

A Hoffmann kínálatában az 500 forgalmazott márka mellett saját márkájával is jelen van Garant és Holex-sorozat megnevezéssel, melyek műszaki tervezését és kivitelezését kizárólag maga végzi. A vállalat számára fontos, hogy ezek az eszközök olyan egyedi megoldást biztosítsanak a felhasználó számára, amelyek felhasználhatósága pl. egyszerű és hasznos. Ennek egy kiváló példája a reteszelő mechanizmussal ellátott Garant-mikrométer. A „nyitva” és „zárva” szimbólumok lehetővé teszik a felhasználó számára, kipróbálás nélkül, hogy milyen állapotban van a mikrométer.

Hoffmann Group mikrométer

A Hoffmann világszerte 3700 embert foglalkoztat. A müncheni székhelyen több mint 800 főt, köztük Michael Möllert, aki a tavaly ünnepélyesen megnyitott technológiai központ házon belüli vizsgáló és hitelesítő technikusa. „Itt, a technológiai központban szinte bármi lehetséges. Tesztelhetjük a termékeket, képzéseket tarthatunk munkatársaink és természetesen az ügyfeleink számára, vagy akár együttesen megoldást találhatunk az általuk behozott alkatrészek kihívásaira.”, magyarázza Möller egy interjúban. Itt jól felszerelt, modern rendszerek és eszközök vannak telepítve – látványos képet nyújtanak a látogatók számára. „Megteremtettük egy kiállítóterület lehetőségét. Kipróbálhatjuk az eszközöket és be is mutathatjuk azokat ügyfeleink számára.” Möller maga is részt vett a technológiai központ tervezésében. Többek között ő volt felelős a két csiszolófülke tervezéséért. A Hoffmann portfóliójában egyébként számos sarokcsiszolót, csiszolókorongot és rétegezett csiszolókorongot kínál.

 

A technológiai központ egyik csiszolókabinja négy kézi munkaállommal van felszerelve. Itt található többek között egy köszörűkorong, egy S1 típusú szerszámcsiszológép, valamint különféle kézi csiszológépek. A másik kabinban egy 6-tengelyes ipari robot található, amelyen különböző alkalmazások futtathatók. „A roboton például letesztelhetjük a rétegezett csiszolókorong élettartamát és teljesítményét” - mondja Möller.
 

Csiszolás a kézi munkaállomáson robotokkal

A csiszolófülkék kialakításakor Möller számára magától értetődő volt, hogy ne veszítse szem elől az alkalmazottak egészségének védelmét. „Ezért is néztem körül mindkét kabin esetén, hogy milyen elszívási megoldások állnak rendelkezésre.” Möller végül egy ajánlásnak köszönhetően kereste fel az ESTA-t. A sendeni székhelyű vállalat feladat nem mondható triviálisnak a müncheni Hoffmann Group esetén. Két darab elszívástechnikával ellátott csiszolócellát kellett felszerelni, melyek a technológiai központ közepén helyezkednek el.

Hoffmann Group munkatársak

Sosem tudjuk pontosan, hogy éppen min fogunk dolgozni. Ügyfeleink bármilyen anyagból, például acélból, rozsdamentes acélból vagy CFRP-ből és GRP-ből készített alkatrészeket hozhatnak be”, jelentette ki Möller. Ez is fontos, hogy mind a rákkeltő, mind a robbanásveszélyes keverékeket el lehessen szívni. Végül az ESTA két DUSTOMAT sorozatú elszívóban látta a megoldást a Hoffmann számára, melyeket telepített a helyszínen. Ezek hatékonyan távolítják el az összes port és forgácsot, melyek fém vagy műanyag feldolgozásakor fordulnak elő.

 

Az ESTA elszívástechnika gondoskodik az egészségvédelemről

2019. júniusa óta egy DUSTOMAT 4-24 H elszívó biztosítja a tiszta levegőt csiszolás közben. Az IFA-tanúsítvánnyal rendelkező DUSTOMAT 4-24 H minden egészségre veszélyes vagy rákkeltő por elszívására alkalmas, a szűrőpatronok védelme érdekében beépített szikra leválasztóval rendelkezik, valamint 99,995%-os leválasztási hatékonyságot biztosít a kézi csiszolófülkében. Összesen négy elszívókarral szerelték fel.

Hoffmann Group robot és esta dustomat

A robot munkáját egy DUSTOMAT 4-24 ATEX (robbanásveszélyes területeken történő felhasználásra) kíséri két elszívókarral. Külön kérés volt egy további csatlakozás a csőrendszerhez, amelyre csatlakoztathatom a porszívó tartozékait. Így használat után gyorsan és egyszerűen megtisztíthatom a munkaállomást és a padlót” – magyarázza Möller.

ESTA DUSTOMAT a csiszolókabinban

A kihívást, melyet a helyiség közepén elhelyezkedő kabinok okoztak, az ESTA és a Hoffmann egyszerűen megoldották. Mindkét elszívó berendezés a tisztítás utáni levegő 100%-át visszavezeti a kabinokba. „Közvetlenül, az új kabinokban végzett első képzés után az egyik résztvevőnk örült annak, hogy nem érzi a csiszolatpor szagát az orrában” – mondja mosolyogva Möller. „Ennél jobb megerősítésére nincs is szükségünk!”

 

Forrás
 

Igény esetén kérje ajánlatunkat, és keresse fel a TARAX Kft. irodáját telefonon vagy email-ben, ha az Ön problémájára is a TARAX Kft. által forgalmazott ESTA légtechnikája jelentheti a megoldást! A honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain is jelen van a cég (Facebook és Instagram), ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.