Újdonságok

A Neu-Ulm területén elhelyezkedő Lebenshilfe Donau-Iller műhelyében ősz óta üzemel az ESTA VirBox légtisztítója. A mobil szűrőberendezés jelentősen csökkenti a víruskoncentrációt az alkalmazottak munkakörnyezetében, és folyamatosan biztosítja a tiszta levegőt.

 

„Munkatársaink először rácsodálkoztak az új egérszürke, fémlemezből készült eszközre, amely most is a hideg téli napokon szűrt levegővel látja el őket” – így jellemezte mosolyogva Robert Klaus Hennig a Donau-Iller-Werkstätten nonprofit szervezet vezetője az új szűrőeszközt, amely felveszi a harcot a műhelyben a vírusokkal és baktériumokkal szemben.
 

A bajor városban található szociális intézmény a fogyatékossággal élők számára sokféle munkát és szakképzési lehetőséget kínál. „Ügyfeleink számára a műhelyeinkben szervezett szolgáltatásaink köre igen széleskörű az egyszerű összeszerelési munkáktól a komplex, CNC-vezérlésű fém-és műanyag feldolgozásáig terjed. A fogyatékossággal élők számára rendelkezésre álló munkahelyek ennek megfelelően elég sokrétűek” – magyarázta Hennig. Ezenkívül a Lebenshilfe különféle támogatási és szabadidős tevékenységeket kínál minden korosztályú mentális és / vagy testi fogyatékossággal élő személy számára. Továbbá vannak olyan integrációs projektek kávézókban, élelmiszerboltokban és kertészetekben, ahol a Lebenshilfe lehetővé teszi a munka világában való részvételt is.

 

VirBox: remek alternatíva télen a folyamatos szellőztetés helyett
 

A szervezet 2020-ban ünnepelte 60. évfordulóját. „Sajnos eddig nem volt alkalmunk ünnepelni, a járvány nálunk is megjelent. Az országos lezárás után lassan és fokozatosan újra visszahívtuk a műhelybe munkatársainkat, köztük a koronavírus szempontjából néhány magaskockázati csoportba tartozót is. Az alkalmazottak 95%-a szeptember óta újra dolgozik” – emlékezett vissza Hennig. A munkaterületek és folyamatok kibővültek számos higiéniai és védőintézkedéssel, többek között plexi védőfalakkal a csoportos munkaállomások oldalirányú elválasztásához, az 1,5 m minimális távolság betartásának biztosítása érdekében. A helyiségek rendszeres szellőztetése szintén fontos védőintézkedés volt a Lebenshilfe számára. „Az első őszi, hűvösebb napok után gyorsan realizáltuk, hogy a gyakori szellőztetés a fagyos hőmérséklet és az erős szél miatt problémát jelent az alkalmazottainknak, valamint az energiaköltségek szempontjából sem előnyös” – mondta Hennig. Tehát egy másik alternatív megoldásra volt szükség.

 

A szomszédos Sendenben működő, elszívás technikában jártas ESTA hosszú évek óta megbízásokat teljesít a Lebenshilfe számára, és a létesítmény igényeit is megismerte már. Ennek köszönhetően gyorsan reagált, és rögtön rendelkezésre bocsátotta 35 m2-es műhelycsoport helyisége számára a VirBox légtisztítót. „Az ESTA légszűrője azonnal megérkezett, amint megrendeltük. Munkatársainknak is örömet szerzett ez a kiegészítő biztonsági eszköz, amely olyan csendesen üzemel, hogy szinte észre sem vesszük, csak a gyengéd szellőt” - dicsérte Hennig.
 

Biztosítja a hatékony légcserét

 

A ESTA új VirBox elnevezésű légtisztító készüléke nagy teljesítményű részecskeszűrővel (HEPA-14) van felszerelve, amely az aeroszolokban megkötött vírusok és baktériumok 99,995%-át kiszűri az elszívott helyiség levegőjéből, és biztosítja az állandó légmozgást a beltéri területeken. A megtisztított levegőt a padlóközeli kimeneti rácsokon keresztül juttatja vissza a beltéri helyiségbe, ami azt jelenti, hogy az alkalmazottak és a látogatók is folyamatosan tiszta levegőt szívhatnak.
 

A beltéri területeken különösen magas a koronavírus fertőzésének kockázata, ráadásul a vírusok hosszú ideig képesek lebegni a levegőben apró cseppek, aeroszolok formájában, melyek például légzés és beszéd során kerülnek a levegőbe. A helyiségben lévő részecskék eloszlásától függően a fertőzések megelőzéséhez szükséges minimális távolságtartás már nem elegendő.

 

A VirBox légteljesítménye egészen 1800 m3/h-ig terjed, és alkalmas egy 4-6 szoros légcserére, ami szükséges a helységekben, a helyi körülményektől és a lehetséges aeroszolkoncentrációtól függően. Ez a mozgatható szűrőeszköz egy normál 230 V-os aljzathoz csatlakozik, helyigénye maximum 1 m2, és bármely hagyományos szobaajtón átfér. Rendkívül hatékony EC-ventilátorral van felszerelve, az alacsony zajszint mellett az energiafogyasztása is minimális. Igény szerint a VirBox UV-C lámpákkal is felszerelhető, ami azért előnyös, mert a leválasztott vírusok és baktériumok még a zárt szűrőkazettákban is hatástalanok. Továbbá felszerelhető egyedileg megtervezett, nyomtatott reklámtáblákkal, hirdetőfelülettel a célnak megfelelően, valamint fertőtlenítő adagoló is beilleszthető.
 

Biztonság a hideg évszakokban is

 

Robert Hennig számára a VirBox a gyakorlatban is bizonyított: „A folyamatos légcserével tovább növelhettük munkatársaink biztonságérzetét. Ez pedig hozzájárul a jobb munkahelyi közérzethez a világjárvány napjaiban, ami nagyon fontos számunkra.”
 

Philipp Raunitschke, az ESTA ügyvezető igazgatója ősszel ellátogatott a Lebenshilfe-hez, hogy személyesen érdeklődjön a 13 megmunkáló műhely alkalmazottainak tapasztalatairól, és egyetért Henniggel, valamint hozzáteszi: „Különösen most, amikor a fertőzések száma ismét az egekbe szökött, az általános védőintézkedések mellett az erősen frekventált beltéri helyiségek levegőjét szűrni és folyamatosan tisztítani kell a vírusterhelés, és a fertőzés kockázatának csökkentése érdekében.” A Lebenshilfe már fontolgatja a további légtisztítók beszerzését a többi munkaállomáshoz és a közös használatú helyiségekhez pl. menza. Raunitschke-nek volt is egy remek ötlet a tarsolyában: „A VirBox szűrőket bérbe adjuk. Ennek eredményeként az olyan rugalmas ügyfelek, mint a Lebenshilfe gondoskodnak a folyamatosan friss levegőről a hideg téli hónapokban. Tavasszal pedig, amikor már az ablakokat újra ki lehet tárni, az eszközöket egyszerűen visszaadják."

 

Részletes termékismertető letöltése

Igény esetén kérje ajánlatunkat, és keresse fel a TARAX Kft. irodáját telefonon vagy email-ben, ha az Ön problémájára is a TARAX Kft. által forgalmazott ESTA légtechnikája jelentheti a megoldást! A honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain is jelen van a cég (Facebook és Instagram), ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Forrás