Újdonságok

Az ESTA a TARAX német elszívó berendezéseinek gyártója hegesztési és forrasztó füstök, gázok és gőzök elszívására alkalmas berendezéseinek sajátos funkciójáról készített egy szemléletes videót.

Az eszközök érdekessége, hogy közvetlenül a forrásnál érzékelik a hegesztési és forrasztási füstöket, gázokat, gőzöket, csatlakoztathatók a ventilátorokhoz vagy egy csővezetéken keresztül központi elszívórendszerhez is. Egyedi szerelési lehetőségek széles választéka áll rendelkezésre a mobil hegesztőfüst elszívók esetén, ugyanis a falra, mennyezetre a padlóra vagy közvetlenül az eszközre is felszerelhetőek, illetve könnyen mozgatható a kívánt helyzetbe.

Előnye, hogy a hegesztő- és forrasztófüstöket 99,9%-os hatékonysággal szűri, majd visszavezeti a munkaterületre. A nagy légmennyiségnek köszönhetően még nagyobb füstfelhők könnyed elszívására képes. A tisztítható maradandó szűrőpatronok hosszú távon alacsony üzemeltetési költségeket biztosítanak. Teljesen előszereltek és az alkalmazástól függően különféle szívócsövek és tömlők mellett számos szélességben (50 mm-től 200 mm-ig) és tartományban (ahogy azt a videó is bemutatja, 1,5 m-től 8,0 m-ig) állnak rendelkezésre. Különlegességük, hogy teljesen karbantartásmentesek, robusztus verziók, nagy érzékelési sugarak, rugalmasság és könnyű kezelhetőség jellemzi őket.