Újdonságok

Új szívet kapott az ESTA szűrőtornya

Az ESTA átdolgozta FILTOWER-sorozatát: nagyobb teljesítményű és egyben hatékonyabb ventilátorok állnak az új csarnokszellőztető berendezés középpontjában. A jól bevált FILTOWER-sorozat az új fejlesztését követően mindent tartalmaz: az összes szűrőtoronytípus alapkivitelben fel van szerelve EC-ventilátorokkal. Ezáltal a csarnokszellőztető rendszerek olyan teljesítményűek, energiahatékonyak és csendesek, mint korábban soha.

Az ESTA új életet lehel FILTOWER-sorozatába: a szűrőtornyok mostantól alapkivitelben EC-ventilátorokkal vannak felszerelve. A cég ezzel a lépéssel erősíti piaci pozícióját. Az új tornyok nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, mint valaha: 10%-kal javulnak a korábbi modellekhez képest. A felhasználóknak az új alapváltozat alkalmazásával is lehetőségük van igény szerint szabályozni az elszívó teljesítményt. Ezáltal jelentősen csökken a tornyok energiaszükséglete. A hagyományos szűrőtornyokkal összehasonlítva, amelyek radiális ventilátorokkal vannak kialakítva, akár 50%-os energiamegtakarítás érhető el. A zajszint tekintetében is új szinteket ér el az ESTA az optimalizált légáramlásnak és a különösen csendes ventilátoroknak köszönhetően: a FILTOWER jelentősen csendesebb, mint elődei.

Az új generáció három teljesítményfokozatban érhető el, maximum 22 000 m3/h légteljesítménnyel. A szűrőtornyok a por, hegesztési füst, valamint az olajköd nagyterekben való elszívására szolgálnak a gyártócsarnokokban.

Új konstrukció, optimalizált szűrőtechnika

A motorfejlesztés mellett az ESTA a csarnokszellőztető rendszer szűrési technológiáján is dolgozott. A poliészter-szőtt gyapjúból legyártott patronszűrők most már nagyobb szűrőfelülettel és nagyobb hajtogatási résekkel rendelkeznek. Ezen optimalizálások pozitív hatást gyakorolnak a teljesítményre és a teljesen automatikus szűrőtisztítási folyamatra is, amely ezáltal még hatékonyabbá vált. A ventilátormodult is továbbfejlesztették és újra átrendezték az ESTA mérnökei. Eredmény: hatékonyabb légáramlás és alacsonyabb a működés közbeni zaj. Az előleválasztó-rendszer esetében a cég a durva részecskékhez és szikrához plusz gyűjtőtartályt alkalmaz. Így csökkenti minimálisra a gyártó a tűzveszélyt, és ezzel egyidejűleg védi a főszűrőt.

40%-os állami támogatás

Németországban az új BAFA-finanszírozási irányelv alapján a rendkívül hatékony keresztmetszeti technológiákkal ellátott elszívó berendezésekbe történő beruházásokat az állam legfeljebb 40%-ig támogathatja. Az ESTA szűrőtornyai, melyek nagy hatékonyságú ventilátorokkal vannak kiegészítve, szintén támogathatók.

Tiszta csarnoklevegő hála a szűrőtoronytechnikának

A FILTOWER-sorozatot akkor célszerű alkalmazni, ha a füst, por, vagy az olajköd önmagában nem pontszerűen elszívható, vagy a közvetlen elszívás nem praktikus a nagy vagy összetett munkadarabok megmunkálása esetén. Az összes ilyen esetben a szűrőtornyok jelentősen javítják a termelési területeken dolgozó munkavállalók levegőminőségét. A szakmai szövetség által javasolt rétegszellőztető rendszenek köszönhetően a FILTOWER évente akár 70%-os fűtési költséget takarít meg. A berendezések nem igényelnek csővezetékrendszert, a Plug&Play-elv alkalmazásával bármikor üzembe helyezhetőek. Az ESTA a FILTOWER-sorozat új kiadását W3-tanúsítvánnyal vagy Ipar 4.0 funkcióval kínálja. A hűtő és fűtési funkcióval ellátott ECOTEMP-verzió is rendelkezik EC-technológiával.

Premier Stuttgartban

Az érdeklődőknek a Stuttgartban található Blechexpo/Schweisstec 7-es csarnokának 7110 standjánál lehetőségük nyílik közelebbről is megvizsgálni a FILTOWER csarnokszellőztető rendszert az új kialakításban.

Forrás

Igény esetén kérje ajánlatunkat, és keresse fel a TARAX Kft. irodáját telefonon vagy email-ben, ha az Ön problémájára is a TARAX Kft. által forgalmazott ESTA légtechnikája jelentheti a megoldást! A honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain is jelen van a cég (Facebook és Instagram), ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.

ESTA elszívó berendezések megtekintése