Újdonságok

A BB Coffee Company-nál minden a tökéletes kávéról szól. Nemcsak a bab minősége, tárolása és pörkölése fontos tényező. A jó kávét frissen kell őrölni, ebben hisz a Braune család, amely 13 éve az unterhachingi kávézóban SUPERMO kávét pörköl. A családi vállalkozás öt évvel ezelőtt bővítette portfólióját, és ezzel párhuzamosan a pörköléshez használatos kézi, német minőségű kávédarálógépek fejlesztésre és gyártására specializálódtak. „A kávédarálógépek ma már a hagyományos életmód szerves részét képezik, hiszen egyre népszerűbbek a kávé szerelmesei számára nemcsak Németországban, hanem a világ minden táján. A kávéfogyasztás ismét egyfajta szertartássá válik, a teljesen automata gépek alkalmazásának tendenciája csökken”, mondta Bernd Braune ügyvezető igazgató.

 

2016 végén az unterhachingi cég Comandante márkanév alatt kezdte el a kávédarálók sorozatgyártását és forgalmazását világszerte. A fejlesztőcsapat a kezdetektől fogva a magas anyagi kompetenciára és a finoman hangolt technológiára fektette a hangsúlyt. A daráló teljesen rozsdamentes acélból készül, és szabadalmaztatott eljárással gyártják. A kávébabot vágó darálókorongok éleit a keményítés után ismét élesítik. Az újonnan kifejlesztett darálótechnika pontos és homogén eredményt biztosít. „Ez az, ami megkülönböztet minket más szolgáltatóktól. A darálótechnikánk egyedülálló, a kettős golyóscsapágynak köszönhető a különösen egyszerűen kezelhető tekerő”, magyarázza büszkén Braune.

 

MAXIMÁLIS PRECIZITÁS

Kézi és részben gépi munka segítségével gyártják a darálókat, valamint 13 munkatárs több, kis filigrán műveletet végez. Hogy a munkahelyi biztonságot nem szabad elhanyagolni, gyorsan egyértelművé vált Braune számára: „A tiszta munkahely és levegő minden foglalkoztatott számára megteremti a kiváló minőségű termékek előállításához szükséges feltételeket. Több lépésből álló munkafolyamatunk maximális precizitást követel.”

 

Hosszú a folyamat az acéllemeztől a darálókorongig és végül a kész darálóig. A nyersanyagokat többek között sorjázzák, csiszolják, polírozzák. „Hatékony megoldást kerestünk ezen munkafolyamatok során keletkező porok és gőzök elszívásához”, emlékszik vissza Bernd Braune, aki a munkahelyi biztonság témáját kiemelten kezeli. Megfelelő szolgáltatók keresésekor ismerkedett meg az ESTA elszívástechnikájával, majd meg is látogatta a bajor Senden városában a gyártót. Bemutatótermükben sikerrel tesztelte a különböző porelszívó berendezéseket: 2016 végétől a Comandante gyártási folyamatát az ESTA standard termékcsaládjának három készüléke biztosítja.
 

A DUSTOMAT 4 kompakt porelszívó berendezés egyidejűleg több alkalmazást is lefed: a 4 kW-os motor óránként 3300 m3 légmennyiséget mozgat meg. Egy szétágazó, spiró csőrendszeren keresztül a mobil elszívó készülék különböző feldolgozógépekhez mint például egy csiszolópad, egy sorjázó és polírozó géphez van csatlakoztatva. A DUSTOMAT közvetlenül a gépi csatlakozáson keresztül gyűjti össze a port, vagy egy ESTA helyi elszívókar vagy elszívópad segítségével. Mivel visszavezetett levegős üzemmódban működik, az elszívott, megszűrt levegő visszavezethető a munkaterületre. Ezt két állandó M porosztályú szűrőpatron biztosítja, melyek 99,9%-os elválasztási hatékonysággal rendelkeznek. Ezenkívül a szűrőközeg tisztítható és hosszú élettartamot biztosít.

BAMBUSZ, AMERIKAI, CSERESZNYE VAGY ZEBRA?

A Comandante kézi kávédarálóját különböző kivitelben kínálja. A rozsdamentes acélváltozat mellett Wenge fa, bambusz, amerikai, cseresznye vagy zebra design-ban is kaphatók. Ezért a valódi fafurnérok a darálótesthez vannak laminálva. Ennél a munkafolyamatnál kellemetlen és egészségkárosító ragasztőgőzök keletkeznek. A VACUMAT alkalmazásával a Comandanet-nak van egy mobil szűrőberendezése is, amely kétfokozatú leválasztórendszerrel rendelkezik. Az aktív széngranulátummal ellátott szűrőcellán keresztül mind a gázszag, mind a szennyező anyagok hatékonyan felszívódnak. A csatlakoztatott elszívókar a keletkezés forrásánál képes elragadni a gőzöket. A 2,2 kW-os óránkénti 2200 m3 légmennyiséggel a készülék többállomásos elszívásra is alkalmas.

Ezenkívül a teljesen tiszta gyártáshoz a Comanandante az ESTA EUROSOG elnevezésű ipari elszívóját is használja. A készülék ergonómikus, gyorsan mozgatható és könnyen kezelhető, a gépek, padló és a munkaterület általános tisztítására szolgál. „Ezekkel a munkahelyi biztonsági intézkedésekkel nemcsak megfelelünk a jogi követelményeknek, hanem munkatársaink is elégedetten érzik magukat. Ők jelentik az elsőszámú sikertényezőnket, és csak a legjobb körülmények között tudnak kiválóan teljesíteni”, mondta Braune. Csapata önállóan szerelte össze az ESTA elszívó berendezéseket.
 

„A legfontosabb az volt számunkra, hogy olyan szolgáltatót találjunk, akinek tevékenysége alkalmazások sokaságát fedi le. Mindent egy kézből akartunk, és meg is kaptuk”.
 

A Comandante modern szerelőcsarnokát 2018 tavaszán fejezték be Unterhachingben. Braune optimistán tekint a jövőbe: „Nagyon elfoglaltak vagyunk. A kézi kávédarálógépek iránti kereslet világszerte növekszik. Minden jel a növekedésre utal.

Forrás
Igény esetén kérje ajánlatunkat, és keresse fel a TARAX Kft. irodáját telefonon vagy email-ben, ha az Ön problémájára is a TARAX Kft. által forgalmazott ESTA légtechnikája jelentheti a megoldást! A honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain is jelen van a cég (Facebook és Instagram), ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.
ESTA elszívó berendezések megtekintése