Újdonságok

A fák a klíma megmentői

A fák igazi éghajlatvédők: elnyelik a levegőből a CO2-ot, beépítik az üvegházhatású gázokban található szént a biomasszájukba, majd átalakítják és kibocsátják oxigénként. Egy fa például kb. 80 év alatt több mint 1000 kg szén-dioxidot képes kivonni a levegőből. A fák azonban nemcsak a levegőt tisztítják, és oxigént termelnek. Az erdők javítják a talaj tulajdonságait, és fontos élőhelyként szolgálnak számos különböző állat- és növényfaj számára. Ezenkívül számunkra, emberek számára is menedékként, üdülőhelyként szolgálnak.

 

Szűrőtornyok, melyekkel fákat ültethet

A levegőt, melyet belélegzünk, nemcsak a fák tisztítják. Az ESTA szűrőtornyai is hozzájárulnak a tiszta levegőhöz ott, ahol sokunk a napjainak nagy részét tölti, vagyis a munkahelyen. A „Clean the air – plant a tree” („Tisztísd a levegőt – ültess egy fát”) kampány keretében a FILTOWER szűrőtorony megvásárlásával nemcsak a tiszta beltéri csarnoklevegőről gondoskodik, hanem ugyanakkor hozzájárul szponzorként az ESTA erdőjének fásításához, és a tiszta környezeti levegőhöz.

A „Clean the air – plant a tree” megmozdulás legalább egy évig fog tartani, és a FILTOWER-sorozat összes változatára vonatkozik. Minden szűrőtorony-vásárló kap egy fa szponzorációs tanúsítványt. Mindegyik az erdőben elültetett fához hozzá lehet rendelni egy azonosító számot, amely adott fa szponzorhoz (szűrőtornyot-vásárlóhoz) tartozik.

 

Egy FA

5 kg légszennyező anyagot köt meg*

130 kg oxigént termel

10 kg CO2-ot köt meg

*évente, az értékek a fa típusától és méretétől függően változnak.

 

Vállalati erdő, mint jövőmodell

Az ESTA erdő nagyjából egy hektáros területen fekszik, és mindössze 20 km-re található a cég sendeni székhelyétől, Erbach közelében, egy kisvárosban, Alb-Donau járásban, Baden-Württembergben. Az erdősítő programot, amelyet az ESTA gyakornokai kezdeményeztek, az erdőtulajdonos Constantin Freiherr von Ulm-Erbach is támogatja erdő szponzorként. Az ESTA erdőben tűlevelű és lombhullató fák nőnek pl. duglászfenyő és fekete dió, amelyek az éghajlatváltozás hatásaival szemben rendkívül ellenállónak tekinthetők. Ha képesek ellenállni az egyre növekvő extrém időjárási viszonyoknak, például aszályoknak, hőhullámoknak, heves esőzéseknek, hosszú ideig tartó hidegfrontnak és viharoknak, akkor levonható a következtetés, miszerint érdemes folytatni a további erdőtelepítést.

„Az éghajlatváltozás természetesen minket is érint. Vállalati erdőnkkel szeretnénk hozzájárulni a térség erdősítéséhez, ugyanakkor szeretnénk felhívni a figyelmet ezzel befelé az alkalmazottak és kifelé az ügyfeleink számára.” – Dr. Peter Kulitz ügyvezető partner.

 

Tények és adatok az ESTA erdőről

Az 1 hektáros erdősítésére kijelölt terület több mint 500 fát képes befogadni

100 éves projektidőtartam

Fa szponzorálás ügyfelek és gyakornokok számára

 

Szűrőtornyok az elszíváshoz

A hegesztési füst, vagy por vagy olajköd elszívásához alkalmazható csarnokszellőztető-rendszereket átalakításuk során rendkívül hatékony EC-ventilátorokkal szerelték fel. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szükség szerint szabályozhassák a rendszer üzemeltetését, és ezzel egyidejűleg energiát takarítsanak meg.

 

Nemcsak fákat ültetnek!

Az "energiahatékonyság" témáját szívügyének tekinti az ESTA, legyen szó akár termékeikről, akár cégükről. Részletesebben itt olvashat az ESTA fenntarthatósággal kapcsolatos megnyilvánulásairól.

Forrás

Igény esetén kérje ajánlatunkat, és keresse fel a TARAX Kft. irodáját telefonon vagy email-ben, ha az Ön problémájára is a TARAX Kft. által forgalmazott ESTA légtechnikája jelentheti a megoldást! A honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain is jelen van a cég (Facebook és Instagram), ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.

ESTA elszívó berendezések megtekintése